Thursday 22 November 2012

Garam Buluh



Garam @ Garam Buluh ???
apakah beza kedua-dua jenis ni??


ok let me explain...

Garam Buluh dan Garam Biasa 
adalah dua bahan yang berbeza

Garam Buluh : Garam yang di masak di dalam buluh secara berulang kali dan ditutupi dengan tanah liat dan di bakar menggunakan pokok pine pada suhu 1000 degree dan akan menghasilkan cecair dan ketulan bernama garam buluh dan ianya bersifat Alkali.

Garam Biasa : Garam buatan zaman moden mengandungi 99% Natrium Klorida dan bersifat asid dan banyak menggunakan aditif akibat proses pengilangan dan mengandungi bahan kimia.
  



Kenapa kita perlukan Garam Buluh???

Sebenarnya badan kita bersifat "asid". Disebabkan itulah penyakit banyak datang disebabkan badan kita yang berasid...Meanwhile Garam Buluh ni bersifat ALKALI..jadi dengan mengamalkan makan Garam Buluh, ia dapat meneutralkan balik badan kita.

Adakah kita tahu sel-sel barah tidak boleh membahagi pada badan yang bersifat ALKALI ?? ini dapat menghalang sel kanser membiak.



 Sifat Garam Buluh??
  • Garam Buluh yang bersifat Alkali  
  • Sebagai agen anti-oksida dan menyingkirkan toksin dari dalam badan 
  • mengandungi kandungan mineral yang tinggi (80 jenis mineral yang diperlukan badan) 
  • Tinggi kandungan Magnesium 
  • tiada unsur-unsur pencemaran dan sangat bagus untuk kesihatan badan 

 



Siapa yang patut menggunakan Garam Buluh??
  • semua peringkat umur, jika masih tiada apa2 penyakit, bagus digunakan untuk melindungi kesihatan dan mencegah.
  • untuk pesakit-pesakit Diabetes, Darah Tinggi, Jantung, Batu Karang, Asma, penyakit kulit dan macam-macam lagi.



Jenis-jenis Garam Buluh:
 
Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking Salt Powder
  
 Garam Buluh (Bamboo Salt) Capsule



Mineral Coffee
(mix of Robusta Coffee and Bamboo Salt)
 
 
Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink
 
 
 
Perubahan lepas penggunaan Garam Buluh


  • pagi-pagi senang pergi toilet, badan rasa ringan je
  • keluar angin n etc
  • kurang dah headache
  • skin very sensitive to habuk, kurang dah
     gatal-gatal
  • sakit tekak cepat baik, if u batuk-batuk or sakit tekak better
      minum 
  • more energetic and hope for more good results after this


Rasulullah pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali makan. Baginda berkata "Sesiapa yang memulakan makan dengan memakan secubit garam ALLAH akan hindarkan 330 jenis penyakit , yang paling kurang ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh ALLAH sahaja."

'Dengan mengambil secubit garam dan segelas air tubuh kita akan mencuci dengan sendirinya secara keseluruhan, sel-sel badan akan dikembalikan, semua proses kehidupan akan diharmonikan , disusun dan dikuatkan semula: dan banyak penyakit moden akan lenyap dalam masa itu dan dengan itu kehidupan kita akan menjadi lebih baik dan sihat.'



if you want to know more about this product
consultation and any questions, do contact me at

syahida azizan
012-2806710


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...