Wednesday, 29 August 2012

Masih Mencari-cari Business Online???Inilah Penyelesaiannya...

Korang pernah terfikir tak nak buat online business?Macam sya dulu, memang asyik terfikir-fikir nak buat biz..tapi tak tau nak buat biz ape..biz online ni memang lebih senang compare ngan biz yang biasa (kena ade kedai, pekerja, bayar EPF, sewa kedai lagi etc..). Tapi dengan online biz, semuanya mudah...biz di hujung jari sahaja...



Jadi kalau memang nak buat online biz, kenalah fikir bab produk plak..."nak jual ape ye...ade orang nak beli ke?...laku ke nanti?...segan la nak jual..."Tu antara persoalan yang bermain di minda kita, betul tak?Bukan sya sorang yang fikir camni kan...;p
 
Kita sebagai usahawan, kenalah pandai memilih produk...pilihlah produk yang BERKUALITI, HOT SALES, dan SERVICE YANG SENANG...
 
so ape kata, pilihlah PREMIUM BEAUTIFUL...
 
 
Kenapa ye...???

Sebab..
  • Produk terbukti BERKESAN, ramai pengguna yang puas hati dengan produk
  • Brand yang dah lama dalam pasaran, berbelas tahun dah
  • KUALITI YANG TINGGI
  • LIFETIME WARRANTY, nak repair or service free aje seumur hidup..(ade brand lain yang ade warranty macam ni?) 
  • Company yang KUKUH (listed dalam BSKL), dapat Anugerah Asia's Best Under A Billion oleh FORBES MAGAZINE. Malah diiktiraf oleh SYARIAH

Tak ragu-ragu lagi..PREMIUM BEAUTIFUL adalah produk yang paling tepat untuk korang...
 
Kenapa masih lagi ragu-ragu??
 
 
SYA
012-2806710
 
 
 

 

Sunday, 26 August 2012

Hijabista September Issue!!


Sebelum ni ai dah war-war kan pasal my mentor yang muncul dalam majalah Hijabista..So saat yang dinanti-nantikan...





Dan jugak ikuti percutian Hanis ke Paris dalam this issue!!


so glad to be in this group and under the mentorship of hanis's and Mai's team
 
GLAM team...!!
we are young...we are so energetic and we are creative too...!!

this business as my new career for the past 1 year
has turned me to different person
from shy to more confidence
from skeptical to more positive person
and many more positive attitude that i gain from this career 

thank you Premium Beautiful Business...!!
Jangan lupa dapatkan Hijabista keluaran September!!

Testimonial: Badan Meletops 5


Masih ade yang tak percaya lagi..betul ke PB ni boleh menguruskan badan?Yang gemuks jadi slim mlim, yang menggelebeh jadi lebih fit...

Let the product do the talking...

Kalau nak try pakai PB or discuss more about product, jangan segan silu contact me okey...

SYA
012-2806710

 

Tuesday, 21 August 2012

New Transformation from My Mentor!!


*This is sticky post.Please scroll down for new entry*

Ya Allah....my mentor Hanis Haizi dah hilang 20kg dengan hanya menggunakan Premium Beautiful!!!See...dengan menggunakan Premium Beautiful secara konsisten setiap hari, anda akan dapat hasilnya....





"As you can see, my own testimonials... i was 80kg and now currently 60kg!! Amazingg!! love premium beautiful to itsy bitss!! consistent pakai 8hours a day! Berterusan a year or more the results mesti ada.
3 months before raya, mesti nak badan maintain and terletak jer ;)"


Haa... mesti korang nak nampak cantik bergaya di hari raya kan...masih sempat lagi nak turunkan berat badan dalam masa 2 bulan ni.

Hubungi ai untuk great price!!

SYA 012-2806710

 

Tuesday, 14 August 2012

 Sape yang tak kenal Donal trump kan?Salah seorang millionaire yang terkenal dari US, lebih senang kita kenal melalui program "The Apprentice".

 Dalam satu program talkshaw, beliau menceritakan pengalaman beliau semasa menjalankan perniagaan tersebut, penuh dengan suka dan duka.

Semasa sesi soal jawab, seorang penonton di tepi pentas tempat beliau duduk menyoal satu soalan, “Trump, jikalau anda tidak berniaga hartanah, apakah perniagaan yang anda akan lakukan?”, maka Donald Trump menjawab dengan bangga sekali, jawabnya “Jikalau saya boleh pusingkan masa kebelakang, saya akan menyertai perniagaan MLM”. Maka gamatlah studio talkshaw tersebut dengan ketawa penonton.

Penonton itu bertanya lagi, “Bukankah perniagaan itu leceh dan memalukan(Low class la konon)?”, Donald Trump menjawab lagi, “Oh, sebab itulah anda berada dibawah sana, dan saya berada diatas pentas ini”.

Maka studio itu senyap seketika. Mereka yang ketawa ada yang menundukkan muka kerana malu dan ada yang keluar dari studio.

Moral dari cerita ini (anda sendiri boleh fikirkan mesej apa yang beliau ingin sampaikan) apa yang Donald Trump sampaikan ialah jangan memandang rendah dengan perniagaan MLM dan berfikirlah seperti dia – berfikir bahawa perniagaan MLM ini boleh membawa beliau sama taraf seperti sekarang.
 

Saturday, 11 August 2012

Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)


It was just started with a DREAM. The DREAM Turned into REALITY!! Because WE MAKE IT HAPPEN! 


Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG Team hari ini.


After 1 year ai berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.

Time ni ai baru join so tak sempat join untuk this trip.



Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.


Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!



video


 Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. Dan baru- baru ni balik dari Guangzhou, kami bawak lebih dari 1 flight. Dan total number of bus is 5!!



The bigger the BETTER!


tapau 2 flight!!


Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast! 

"We are the NO 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from me, the founder of Premium Beautiful Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online! 


Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi!! :) To all my GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life. Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody use the "workable method", including other group too! :) " -hanis-

The best part if you GOOGLE Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!!




Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting.

And Social media marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak back ground IT, maka mereka juga contribute kepada semua ilmu-ilmu ini. 



Gerak Gempur mengikut Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader!  Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!
 
 Zon Selatan
 
 Zon Timur

 
Be apart of our TEAM today!! 
Be in the Right Group! 
Choose GLAM!!
We will guide you to Succeed! 


 SYA
012-2806710

Friday, 10 August 2012

My Mentor Dalam Hijabista


Baru-baru ni dapat news daripada my mentor, Mai yang dia tengah photoshoot untuk magazine Hijabista...so proud of her!Beberapa bulan lepas baru je masuk Berita Harian (details blh tgk link ni http://syahidaaz1zan.blogspot.com/2012/07/maisarah-ibrahim-my-mentor-berita-harian.html), now boleh tengok dalam magazine plak...

Betul kata Kak Ana, kita buat business bukan kejar glamour, tapi satu masa nanti glamour akan kejar kita...;)



Photoshoot ni theme dia turqoise and pink colour.So enjoy the picture...








4 amazing woman from our Green Leaders Group...

Nak baca details, dapatkan majalah Hijabista keluaran September ni...can't wait to read more...

Jangan lupa!

Sunday, 5 August 2012

testimonial: Ceera

Korang kenal ceera tak?alaa...blogger yang memang aktif dalam dunia Blogger ni...ai ni memang selalu godek-godek blog die..sebab banyak sangat info dan tips yang dikongsi memang menjadi rujukan ai...


And nak cite sebenarnya tentang ceera yang pakai PB...seriously...
 walaupun ceera ni memang badan dah cantil, tapi dia masih lagi nak menjaga badan die..of coz bukan untuk diri sendiri tapi untuk suami dan kebahagiaan rumahtangga jugak..;)

And dia nak dapatkan bentuk badan macam time zaman anak dara dulu..gitu...and boleh makan ape saja tanpa diet2 hehheh...

So nak tahu details tentang ceera yang pakai Premium Beautiful ni, try click kat sini...


PREMIUM BEAUTIFUL IS THE BEST CHOICE FOR YOU...!!!
BE MORE CONFIDENT WITH PREMIUM BEAUTIFUL..

Sya
012-2806710
 

Premium Beautiful....for RAYA!!!

Ramadhan dah menjelma arini hari ke-16...tak sampai 2minggu lagi nak raya kan?

Mesti dah prepare baju raya nak pakai sedondon satu family..mesti syok kan...

Kan lagi cantik kalau dapat sarungkan baju nampak cantik terletak je kat badan...tak semstinya nampak kurus, tapi yang badan berisi badan nampak ekslusif je...takde lemak-lemak yang menggelebeh kat badan...

Lagi syok raya balik kampung bukan setakat dapat beraya, tapi dengan badan yang mantap...
mesti kali ni balik raya lain skit kan...

apepun, promosi untuk raya masih lagi ON...
call SYA untuk free consultation okey...


Jangan malu, jangan segan nak contact SYA okey..
012-2806710

Wednesday, 1 August 2012

Bacaan Diamalkan sewaktu hamil



Oleh kerana ai ni tgh pregnant, so arini nak kongsi sikit pasal amalan bacaan yang patut kita amalkan sewaktu hamil..dan sebagai orang Islam, ayat-ayat Al-Quran adalah bagus untuk kita dan bayi dalam kandungan. Untuk orang bukan Islam pulak, muzik-muzik yang slow emotion macam Mozart ke..


Surah Bacaan Ketika Mengandung ;
Surah Al-Fatihah 
– untuk terang hati dan kuat ingatan.

Surah Maryam 
– Untuk memudahkan ibu bersalin dan memperolehi anak yang sabar dan taat.

Surah Luqman
 – Untuk memperoleh anak cerdik akal dan cerdik jiwa.

Surah yusuf 
– Untuk memperolehi anak cantik rupa dan cantik akhlak.

Surah Hujurat
 – Untuk memperbanyakkan susu ibu dan anak bersifat berhati-hati.

Surah Yaasin 
– Untuk ketenangan hati dan anak tidak terpengaruh dengan godaan syaitan yang mengajak kepada maksiat.

Surah At-Taubah
 – Untuk membersih jiwa dan terpelihara daripada maksiat.

Surah An-Nahl 
– Untuk melahir anak yang berdisiplin.


Dan of coz la, sebaik-baiknya kita khatamkan satu al-Quran sepanjang kita mengandung, itu lebih afdal..;) Semoga kehamilan kali ni dapat diamalkan semua ayat-ayat ni insyaAllah...
 


Hadis Rasulullah SAW yang bermaksud:
“ Bacalah oleh kamu Al-Quran, sesungguhnya Al-Quran itu datang pada hari kiamat menjadi syafaat kepada pembacanya.” (Riwayat Muslim)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...