Thursday, 29 December 2011

Seminar SM/SSM 2011

Pada 10 Disember 2011 telah berlangsung seminar SM/SSM 2011 bertempat di Eastin Hotel, Petaling Jaya. Seminar yang dianjurkan oleh syarikat adalah untuk membantu usahawan-usahawan khususnya untuk usahawan baru dalam membina perniagaan ini. Semuanya diguide oleh CDM yang berpengalaman.



Tajuk seminar kali ini ialah:

KE ARAH MENCAPAI MATLAMAT DAN IMPIAN 2012



 Barisan speaker (CDM Maisarah, CDM Hanis, CDM Razz, bakal CDM Sha dan CDM Salha)

Antara audience yang hadir..begitu khusyuk sekali!


1st speaker, CDM Razz bercakap mengenai topik Takwim Syarikat. Takwim syarikat dan takwim kumpulan ni ada banyak agenda tahunan dalam syarikat dan kumpulan kami.. jadi kalau nak berjaya kita mesti follow agenda syarikat tersebut. Kalau tak kita akan rasa lost... dan lama-lama leader pun tak rapat sangat dengan kita.. :)



CDM Salha berkenaan tajuk "Internet Business"
memandangkan Internet is our main medium dalam menjalankan business...ilmu diturunkan kepada pelapis-pelapis kami...insyaAllah...


CDM Maisarah dengan topik "Berkongsi" .... macam mana nak jumpa client, apa nk buat n etc...segala-galanya diajar...x yah nak pecah kepala nak fikir sorang-sorang...senang je business ni..Just Follow the leader and rajin ambil ilmu... 


Bakal CDM Sha Khalid dengan topik "Berdikari". 




CDM Hanis dengan DREAM BIG.

"IF U CAN DREAM IT, U CAN BECOME IT" 

 Untuk berjaya kita perlu ada impian..setiap orang ada impian masing-masing
Impian mesti jelas disertai dengan bila...dan disusuli dengan tindakan untuk mencapai impian kita masing-masing...kalau tanpa usaha..impian sekadar tinggal angan-angan....



Best sangat seminar ni sebab maklumat yang disampaikan sangat-sangat BERGUNA untuk usahawan Premium Beautiful yang baru melibatkan diri dalam biz ni..Biz ape yang mempunyai leader yang sangat rapat dan menurunkan ilmu-ilmunya kepada biz partnernya??Bukan setakat seminar, malah kelas 2x seminggu pun ade!!

Berminat untuk bergelar agent Premium Beautiful dan menjana income 4-5 figure setiap bulan??Ia memang terbukti benar dan mudah..just FOLLOW YOUR LEADER..confirm!!!

Nak tahu lebih lanjut mengenai business opportunity??

Contact 
SYA 012-2806710






Friday, 9 December 2011

Testimonial: Conceived 2


Kepada sesapa kengkawan yang sedang mencuba nak conceived tu...
 salah satu ikhtiar yang korang boleh try is by wearing PREMIUM BEAUTIFUL CORSET + MAHARANI
insyaAllah kalau ada rezeki and dgn izin Allah..mana tau berhasil dgn cara ni...kan kan kan??

Jom tengok entry ni


Call/SMS
sya 012-2806710

Thursday, 8 December 2011

Pump Susu @ Direct BF Masa Pakai Premium Beautiful


Mesti persoalan ni berlegar-legar di fikiran mommies-mommies yang menyusukan bayi samada direct ataupun pump. Sebenarnya takde masalah pun, dan bukannya susah untuk menyusukan baby masa pakai PB. And ai sendiri direct BF okey...

Masa nk pam susu pakai PB, just longgarkan tali long bra(adjust mcm tali bra tuh), pastu turunkan cup bra...bleh la letak corong pam n pam mcm biasa..





kalo pakai freestyle, ada cangkuk khas kan yg medela bagi, pakai yg cangkuk A and sangkut kat adjuster long bra tadi..pastu yg nk kepit tu,kepit kat waist nipper(bengkung)..pastu bleh la freestyle 




kalau pakai manual pam/electrik pam yg kena pegang, pegang je la pam tu..nanti bila dah siap, angkat balik cup bra tu n settled..kemas-kemas, dan basuh pam 



Ada faham tak??kalau tak faham, jom kita jumpa

sya
012-2806710

 

Wednesday, 7 December 2011

PROMOTION!! PROMOTION!!



THE CASH REBATE FOR PREMIUM BEAUTIFUL IS ENDING VERY SOON...!!!!!

YOU WILL NEVER GET THIS PRICE FOR PB AFTER THIS....!!!

SO..DON'T MISS IT

BE HEALTHY...GORGEOUS....AND BEAUTIFUL

.
.
.
 . 



SET YOUR APPOINTMENT WITH ME NOW...FOR BOOKING AND CONSULTATION  

SYA
012-2806710 

The Millionaires






CONGRATS TO KAK ANNA & ABG LAN....
**every week dgr kak anna ckp..sabar...this biz is not about siapa cepat atau lambat...tapi siapa yang dpt bertahan lamaaa.....
p/s: really give me inspiration...


Tuesday, 6 December 2011

Testimonial: Badan Meletop 3


More testi pasal badan meletops!! 
Congrates to Ayda..

Daripada badan SEBELUM..
 .
.
.
.




Dan gambar ayda SELEPAS..
.
.
.
.
.
.
.
.
.




"Just to share la kan..berat badan ayda dulu masa lepas deliver my son ~Daniel~ naik ke 78kg. After try jamu2 di pasaran, London Weight Management, turun la 74kg. Pastu ayda still maintain dgn jamu2 ni, and plus Jus Mate 5. My body wieght akan bermain2 di sekitar 71, 72, 73, 74kg..turun sekilo naek 2kilo dan sehinggalah ku diperkenalkan kepada korset No.1 Premium Beautiful drpd Syarikat Hai-o Marketing, baru lah beratku memula turun ke 70..pastu..69...pastu..68..dan skarang 67kg! memang macam tak percaya langsung..ayda ingat mmg ayda akan gemuk lahhh sampai ke tua! rupanya TAK!! Alhamdullillah syukur..ayda masih boleh kurang flabby and berat dlm masa 3 bulan sahaja. So jgn sangka kalau kita gemuk dan tak cantik selamanya kita akan begitu..tidak...pasti ada jalan penyelesaiannya! Jawapan yg paling mudah ialah: Premium Beautiful Corset. So geng..tengoklah perubahan yg ayda alami sepanjang misi utk mencapai bentuk badan idaman.." -Ayda- 

Sunday, 27 November 2011

Testimonial: Lepas Bersalin


Sekarang nak cite testimoni daripada orang yang baru bersalin. Ini customer my leader (DSM Nurul) yang baru bersalin.

 Senang-senang je turun berat lepas bersalin. 5kg dalam masa 9hari je!!! 


Ni baru 9 hari, lepas pantang tak tau la berapa banyak lagi berat yang berjaya dia turun....Nak turun berat macam dia? Jom kita pakai PB! 

Kepada mommies-mommies atau bakal mummy, jangan lepaskan peluang untuk dapat berat badan macam zaman anak dara dulu!

sya
012-2806710

Thursday, 17 November 2011

Premium Beautiful Dalam Pa&Ma Oktober 2011


Salam semua..sebenarnya teruja nak bagitau sesuatu.Tengah belek-belek majalah Pa&Ma (pinjam punya sebab tak beli keluran ni!), tengok-tengok ade PREMIUM BEAUTIFUL!!!Jom tengok ape yang ade, nak beli memang dah tak boleh sebab sekarang dah nak keluar keluaran Disember dah ;p



Ini yang best pasal Premium Beautiful, masa berpantang pun boleh pakai!So nak pakai bengkung sekarang takde la seleceh cam zaman dulu kala, kena pakai tali berjela-jela. Kebaikan Premium Beautiful untuk ibu yang lepas bersalin:

  • Mudah dipakai, si ibu sendiri boleh pakaikan tanpa bantuan orang lain.Hanya sarung dan cangkukkan sahaja
  • Mengempiskan perut
  • Meletakkan rahim pada kedudukan yang betul
  • Mengurangkan stretch mark
  • Memperbanyakkan air susu
  • Membentukkan badan semula seperti sebelum mengandung (malah kembali seperti sebelum berkahwin!)

Kepada ibu-ibu di luar sana, Premium Beautiful bukan sahaja dapat digunakan semasa berpantang, malah selepas berpantang juga.

Jom dapatkan corset yang terlaris di Malaysia


Hubungi sya
012-2806710

Tuesday, 15 November 2011

testimonial: Back Pain 2

Testimonial daripada CDM Hanis Haizi




I used to have really back ache during pregnancy... and kesan epidural yang menyebabkan back pain yang berpanjangan. But after wearing PB i have no problem at all!! And my back is fully supported by the waist nipper.

Dulu kalau nak tido malam kena taruk pillow behind my back to support... or nak move around tak boleh buat sudden movement mesti sakit yang amat2... but now not anymoreee!!

Premium Beautiful save my life!!


Now, nak tgk badan dia skrg?

Phewitt......cayalah....
Nak dapat bentuk badan macam CDM Hanis??

Book now 
012-2806710

Obesiti: Malaysia nombor satu!!!!!


Obesiti: Malaysia nombor satu
(Utusan Malaysia 15 November 2011)
KUALA LUMPUR 14 Nov. – Dewan Rakyat hari ini diberitahu Malaysia berada pada kedudukan pertama di kalangan negara-negara ASEAN dan keenam di rantau Asia Pasifik yang berhadapan masalah obesiti di kalangan penduduk.
Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata, antara punca masalah itu adalah kerana pengambilan gula berlebihan di kalangan rakyat.
“Justeru, semua pihak perlu mengambil perhatian serius tentang isu ini,” katanya.
Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan tambahan Dr. Tan Seng Giaw (DAP-Kepong) dalam sesi soal jawab di Dewan Rakyat, hari ini.
Menyentuh isu sama Rosnah berkata, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) sendiri menyarankan pengambilan gula tambahan tidak melebihi 10 peratus atau bersamaan dengan 200 kalori daripada jumlah tenaga harian.
Sehubungan itu katanya, pengambilan gula tambahan yang disarankan untuk orang dewasa adalah tidak melebihi 10 sudu teh sehari yang bersamaan dengan 50 gram.
“Berdasarkan kajian pengambilan gula di kalangan orang dewasa pada tahun 2002 dan 2003, didapati jumlah pengambilannya mencecah 51 gram iaitu 21 gram gula pasir dan 30 gram susu pekat manis di dalam minuman.
“Jumlah minuman ini sahaja telah melebihi saranan WHO dan panduan diet Malaysia. Untuk itu Kementerian Kesihatan telah menjalankan inisiatif mengurangkan pengambilan gula melalui kempen cara hidup sihat yang dimulakan sejak 1991,” katanya.
Menjawab soalan asal yang dikemukakan oleh Datuk Md. Sirat Abu (BN-Bukit Katil) Rosnah berkata, berdasarkan Akta Makanan 1983 dan Peraturan-Peraturan Makanan 1985 selain daripada gula pasir, terdapat 12 bahan pemanis lain dibenar digunakan dalam makanan.
Beliau berkata, bahan pemanis itu terdiri daripada bahan pemanis semula jadi dan tiruan.
“Bahan pemanis semula jadi yang dibenarkan ialah seperti stevia, sorbitol, malitol dan mannitol manakala bahan pemanis tiruan yang boleh digunakan di dalam makanan ialah aspartame, sucralose, saccharin dan acesulfame potassium,” katanya.
Beliau berkata, semua bahan pemanis tiruan yang dihasilkan secara kimia itu telah menjalani penilaian keselamatan dan disahkan selamat berdasarkan piawaian antarabangsa.

Jom kita pakat ramai-ramai kuruskan badan. Dengan Premium Beautiful, pakai aje kat badan, insyaallah dalam masa beberapa hari @ minggu akan nampak hasilnya.(p/s: bergantung kepada badan individu juga okeh)

Hubungi ai, syahida untuk keterangan lanjut mengenai PB
012-2806710

Thursday, 3 November 2011

Testimonial: Badan Meletops 2

Sape kata pakai PB ni tak berkesan??NO..NO..NO...kalau setakat simpan dalam almari buat pekasam, memang la tak jadi.Kalau beli PB ni, jangan lupa, kena pakai 8jam sehari secara berterusan.Baru la nampak effectnya.Jom tengok testi one of my friend


Kalau masih tak percaya lagi, apa kata beli 1..you all takkan menyesal punya..Tapi satu je pesanan dari penaja, KENA PAKAI BERTERUSAN 8JAM SEHARI, MINUM AIR BANYAK-BANYAK okeh...

Nak beli PB?
Hubungi sya 012-2806710



Sunday, 30 October 2011

Testimonial: Badan Meletops

Ni nak share pengalaman kawan i yang dah pakai 3tahun Premium Beautiful ni...hello TIGA TAHUN okeh...Walaupun dia beli ngan orang lain, tapi takpe...pengalaman dia pakai tu yang penting


Kawan i ni dah ade anak sorang, tapi badan slim macam anak dara tu..tak susah nak dapat badan idaman, just pakai Premium Beautiful je...U WEAR IT, U FEEL IT...

Nak beli PB???
Call/SMS 
SYA 012-2806710



Tuesday, 18 October 2011

Semangat Breast Pump!!

Dulu lepas bersalin Hadif, terfikir gak nak beli pump ni.Tapi bila fikir-fikir, sebab tak bekerja, tak jadi lah nak belinya.Lagipun i kan fully housewife, so bagi direct jela...Pastu, bila dapat 2nd baby (Marissa), hari ke-2, memang agak frust la..sebab masa awal-awal kan susu tak berapa banyak...Then, ada orang push-push suruh bagi susu formula kat baby huhuhu sedih....Ada la orang terdekat (bukan my husband ye, dia supporter terkuat untuk i breastfeeding!).Tapi i pekakkan telinga sampai la sekarang...(bertahan gak ye...)

Bincang punya bincang...fikir punya fikir...kena beli pump jugak ni..First, sebab dah pindah ke Kelantan..so takde la bebelan pasal susu botol tu dah tak menusuk kalbu heheh....Second, sebab nak pegi business appointment, takde la susah-susah husband jaga baby dalam kereta and i kena masuk kereta untuk menyusu bila dia nangis kan..kang terbantut appointment tu....hahha..So, 2nd for this BUSINESS!!

Pada waktu ini, tengah menunggu pump sampai.Sepatutnya arini dah sampai ni...haih.....bila check, rupa-rupanya dah sampai kat pejabat pos dekat rumah, cuma belum sampai kat umah je...emmm ni esok baru dapat ni...punya la semangat nak mengepam heheh...Nak tau brand ape pump ni??

.
.
.
.
.
.
.

.
.


 PHILIPS AVENT MANUAL 

i beli yang manual je..sebab nak buat stok cenoit je...cukup untuk orang jagakan baby masa i pegi ber'bisness...Punya la semangat nak breatfeeding walaupun buat bisness..Siapa kata bila dah keje tak boleh nak pam susu?Kawan i ni, doktor tau..masa dalam operation room sempat lagi nak pam susu.Tak tau la camana dia boleh buat, tapi tu menunjukkan kesungguhan kita, tetap akan berjaya walau di mana anda berada...Bayangkan kalau i sendiri pam susu masa tengah sibuk-sibuk bercakap ngan prospect...macamana agaknya kan?hahahha..just kidding!

So, sape-sape nak tau pasal business, jom set appointment.Jangan lupa contact tau
sya 012-2806710


Tuesday, 27 September 2011

Premium Beautiful: Hot Seller!!

 
Best Selling Corset in Malaysia no1 mesti lah x lain x bukan PREMIUM BEAUTIFUL!!!!

LIFE TIME WARRANTY

SUPERBRAND

TEKNOLOGI 4 BUAH NEGARA MAJU
-JAPAN,TAIWAN, GERMANY AND US

-70% KESIHATAN & 30% KECANTIKAN

-FAR INFRARED RAYS

WORTH EVERY PENNY! EVERY WOMEN DREAMS!


Testimonial: Conceived


Premium Beautiful helps to balance your hormone estrogen and progesterone. One of our business partner dah 4 tahun menunggu nak anak tapi tak dapat2 jugak.. but with the helps of Premium Beautiful + Herba Maharani ( kira makan consistently ) Alhamdullilah she's now pregnant.



Not only, kalau ada masalah keputihan, cyst,fibroid, prolapsed uterus, irregular period flow dan macam2 lagi yang berkaitan dengan masalah wanita.. Jangan biarkan ia mengganggu diri anda!!

Premium Beautiful membantu menghilangkan "bau" yang tidak menyenangkan... yelahh nanti kan suami pun lari!! 

Call me:
sya 012-2806710

 

Kenapa I Nak Jadi Businesswoman?

  • I manage my own time…I am the boss..i am the workers,I nak masuk kerja pukul 8am ke 9am or 10am ke….takde siapa nak marah.
  • No more office attire….as long as it is presentable depan client,boleyy saja…..jeans & trendy blouse + accessories would always be my choice…:-p
  • No more 8am-5pm stuck at the office…I hate that!!!reallyyy….
  • Money works for me…:-)
  • No stress at all…business makes me happy….
  • Working 8-5pm everyday and I got pay at 3k ONLY….business at average 2hrs daily 
  • More time with my kids..more time at home…yippee….i can have a breakfast with my kids more often…and more activities together…I love this!!!
  • Dengan buat biz..rezeki kita direct dengan Allah…mendekatkan lagi diri kita dengan Allah..sentiasa Doa,Usaha..Ikhtiar dan Tawakal kepada Allah.
  • More busy I am….means more money goes into my pocket….if I’m working with people…more busy I am..more money goes into the company account……I felt soo not worth it..!!
  • Rasa berbaloi sbb busy & working hard untuk diri sendiri…sendiri dpt untung 100%.....
  • Business adalah sesuatu yang boleh diwarisi kepada anak2….confirm!!
  • FREE Holiday…!!! i love it….
  • I make new frens everyday…meeting people..get to know each other and helping each other….
  • Relationship with business partner very closed…
  • And of course….my life has change 360degree for the past one year…HOW ABOUT YOU??

Monday, 26 September 2011

Cara Nak Pakai Premium Beautiful

Step 1 : Put on the Long Girdle

(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa
**untuk mudah pakai,kene bukak kaki besar sket,ala2 kekuda gitu...pastu joget2 sket sambil nak pakai...heh
mula2 memang rasa ketat sket but in few weeks u akan familiar and senang sgt nak pakai...!!**

Step 2 : Put on the Long Bra
(1) Tundukkan padan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra
**kalau tangan x sampai ke belakang,and xde sapa nak tlg cangkuk kan..u olls boleh pakai kain batik or ape2 kain dulu...berkemban ye...then cangkuk kat depan dulu baru turn ke belakang...sbb kalau tanpa kain alas,PB x boleh turn sbb dah lekat kat badan**

Step 3 : Put on the Waist Nipper
(1)Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2)Lekatkan kesemua cangkuk(patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa
**make sure bahagian tali2 yg kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita**

 

Short Bra

Introducing.......
.
.
.
.
PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA

Buat pengguna2 premium beautiful...boleh pakai utk hari2 yang kita rasa nak cuti pakai 1 set...;-)
PB short bra still ada FIR and very good utk support breast
and utk yg belum pernah try PB corset...u all boleh try PB short bra jugak... 

PRICE: 

RM399(s)
RM439(L)
 
Hubungi:
sya 012-2806710

Sharing is Caring....

quote from CDM Kak Ana
Kata orang : 

Wanita usia 20 an- mengancam
Wanita usia 30 an - terancam
Wanita usia 40 an- di ancam
Wanita usia 50 an - tak cam
Walau apa katogeri umur kita , pastikan kita sentiasa mengancam tanpa terancam dan di ancam kerana kita telah bertemu jodoh dgn Premium beutiful , Lactolite dan jamu herba maharani yg membantu menjaga kecantikan dan kesihatan dalaman dan luaran :))

Sunday, 25 September 2011

PREMIUM BEAUTIFUL BUSINESS

COMPANY
Listed dekat BSKL/ FORBES ASIA 4 years in a row, Certified by Kementerian Perdagangan dalam Negeri, and many more..
 

 


Tak perlu sibuk nak register company sendiri kat SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia) . Tak perlu nak ada tender... or cable besar punya untuk berjaya dalam business ni. 



PRODUCT
Product PREMIUM BEAUTIFUL dah tersedia ada plus dapat SUPER BRAND, kita tak perlu sibuk cari product apa yang perlu jual, tukang jahit mana nak jahit corset ni, or dari supplier mana... everything dah tersedia. And company ada 1001 jenis product yang lain selain daripada Premium Beautiful if you think this product tak boleh relate dengan kita.. we just choose other product! SIMPLE! 

PLAN MARKETING
Plan marketing yang mudah dan flexible... easy to follow and duplicate! And sistem yang digunakan ialah franchising system. 
Konsep Ganda Masa + Ganda Tenaga = Hasil Berganda-ganda

KEUNTUNGAN
Profits margin our company sangat-sangat tinggi... Imagine Jual satu set Premium Beautiful je u get back RM350++ vs kalau orang jual Proton/Produa satu biji kereta tu pun dapat RM300++... 

Our bonus bermula from 21%-41% dari pangkat Sales Manager to Crown Diamond Manager, then we have SM Bonus, Car Fund Bonus, Wawasan Bonus and Bonus CDM Overriding.. and a lot more!! And total of 67%!!
 
 
 
And tak masuk lagi incentive trip FOC for the rest of your life!! semuanya company bagi... cuma nak amik atau tak sahaja! :)


TEAM
Dalam contacts business ni, TEAM WORK sangat2 penting kerjasama antara leader dan rakan-rakan kongsi. Different group different plan marketing and of course different direction. In our group most of our business partners using Internet as our  main source to expand our business. And Alhamdullilah it really work for us! 

We are truly greateful coz bernaung dibawah group B32, ilmu kat sini memang tak boleh dicari dimana-mana tempat. The best part everything FOC!! 


Contact now for more info:
sya 012-2806710

 

KEYS DOING A BUSINESS


DREAM BIG BECAUSE WHAT U DREAM IS WHAT U WILL DO....


IF U WANNA MAKE LOTS A MONEY..DON'T BE SHY..!!SET A BIG GOAL AND BIG DREAM..!!


TAKE ACTION EVERY DAY AND STAY FOCUSED FOR THE LONG HAUL


SOAK UP MORE AND MORE KNOWLEDGE ABOUT YOUR BUSINESS...SO U KNOW WHAT U ARE DOING....


PRIDE YOURSELF ON YOUR ABILITY TO FIND CREATIVE SOLUTION TO TOUGH PROBLEMS

BE PASSIONATE ABOUT YOUR WORK


NEVER TAKE NO FOR AN ANSWER


LEARN TO TRUST YOUR GUT


NEVER STOP FOCUSING ON YOUR OBJECTIVES,EVEN WHEN THINGS ARE GOOD




Hai-O Dapat Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Beretika 2010/2011

Tahniah kepada Hai-O

Atas Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Beretika 2010/2011




Keep it up!

Tuesday, 13 September 2011

Sukar Mendapat Zuriat???




+


 
Kombinasi di antara Premium Beautiful dan Herba Maharani boleh membantu dari segi kesuburan wanita~ diantara rawatan TERMURAH tetapi BERKESAN di pasaran. Namun, terdapat pelbagai faktor yang mengakibatkan masalah kesuburan. Kedua-dua suami dan isteri dinasihatkan agar membuat pemeriksaan doktor terlebih dahulu. Jika disahkan bahawa tiada masalah kesihatan yang menyebabkan ketidaksuburan, jadi anda boleh mengambil set Premium Beautiful & Herba Maharani supaya menambahkan peluang anda untuk mengandung.Ianya membantu menambahkan darah dan tenaga batin badan. Ia berkesan untuk mengawalatur peredaran haid yang tidak tetap & menangani masalah-masalah wanita seperti kesakitan haid, keputihan, mengecutkan otot rahim selepas bersalin, mengawalatur rembesan hormon dan sebagainya. Keberkesanan produk ini dapat dirasai selepas makan untuk 2-3 bulan. -Menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain) ia juga menguatkan otot rahim.
Bagaimana Premium Beautiful berfungsi pula? Ia tanpa sedar semasa memakainya dia menstabilkan kedudukan rahim, rahim jadi naik ke posisi yang sebenarnya, jadi seterusnya rahim akan bersedia untuk proses hamil, melancarkan darah keseluruh badan secara tidak langsung membantu menyuburkan.Kegemukan juga akan menyebabkan ketidakhamilan, jadi Premium Beautiful sangat membantu untuk menurunkan berat badan.
************************************************************************
Cara pengambilan yang WAJIB dipatuhi : 1 bola kuning (=50 pil hitam kecil) sekali sehari. Mula ambil selepas hari terakhir peredaran haid dan berterusan selama 6 hari. Kemudian berhenti sementara sehingga selepas kedatangan haid pada bulan depan dan makan mengikut cara yang sama.

Nota : Jika anda rasa badan panas (sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, anda boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air

Perhatian : Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani.Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplemen ini pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.Harap maklumat di atas membantu anda.
 
 

Thursday, 8 September 2011

Di manakah Tahap Kewangan Anda?


Di manakah tahap kewangan anda?Di tahap selamat, biasa-biasa aje, ataupun tak selamat?Jom untuk ketahui lebih lanjut...

1. Kewangan tidak selamat
Ia berlaku bila kita langsung tak ada simpanan.Kalau ada pun, cukup setakat untuk menyara keluarga untuk sebulan je.Sekiranya anda hilang kerja, dapat menyara keluarga untuk sebulan sahaja. Lebih dari tu?paham-paham jela...

Tahap ni memang tak selamat langsung..umpama kais pagi, makan pagi, kais petang makan petang..istilah ni memang dah tak boleh pakai pada zaman sekarang ni
2. Kewangan selamat
Anda mempunyai simpanan untuk 6 bulan. Maknanya, kalau anda diberhentikan kerja, anda dapat menyara keluarga selama 6 bulan. Sekurang-kurangnya anda boleh mencari kerja maksimum 6 bulan...
So, camana nak mencapai tahap ni?Dengan membuat simpanan 10% daripada pendapatan kita setiap bulan. Susah jugak kan, tapi kita boleh mulakan dengan 2%, kemudian bila dah biasa dan excited tengok duit dah banyak, tambahkan lagi 4%, 6% hingga 10%.

3. Bebas Kewangan
Ini adalah matlamat kita.Maknanya anda bebas membuat pilihan, samada nak bekerja ataupun tidak!Sebabnya anda sudah mempunyai pendapatan yang dapat menampung kehidupan anda sampai bila-bila...

4. Tersangat Kaya
Tahap ni hanya sikit je yang dapat mencapainya. Mereka mempunyai wang sehingga tak terpakai lagi wangnya. Nama-nama seperti Tan Sri Mokhtar Bukhari dan Tan Sri Daim Zainuddin adalah tergolong dalam tahap ini.

Di manakah tahap kewangan anda dan ke manakah hala matlamat kewangan anda?Tepuk dada, tanyalah selera!

Ingin mengubah tahap kewangan anda?Hubungi saya untuk mengetahui tentang biz PB ni
sya 012-2806710

Monday, 22 August 2011

My New Header

Ahaaa...dah tukar header baru ni..cantik tak view ni?
Try tengok sekali lagi..


Entah rumah sape la sebenarnya ni...main rembat je.TAPI...Ada udang di sebalik batu ni ahaks...sebenarnya, impian sya adalah untuk membina sebuah rumah, di tepi sawah chewahh..dan kalau boleh di tepi sungai..mesti best kan?dari rumah, boleh dengar sayup sayup air sungai mengalir...tenang je...

So, dengan membuat biz ni, insyaAllah mudah-mudahan akan tercapai impian sya ni.So tiap kali bukak blog ni, akan terlihat rumah idamanku dan akan memberikan sejuta inspirasi dan semangat untuk terus sukses dalam biz ni...Ya Allah, hanya engkau yang Maha Mengetahui...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...