Thursday, 28 May 2015

Hasil Belajar Menjahit


Assalamualaikum..

Minggu lepas memang sangat sibuk dengan kelas..Alhamdulillah hujung minggu lepas berjaya menamatkan pembelajaran baju melayu..fuh rasa nak nangis untuk siapkan sepasang baju!

Sebenarnya masa belajar di Yayasan Pembangunan Keluarga Terengganu (YPKT) sy penah belajar menjahit baju melayu...cuma tang leher memang ade masalah..so untuk tambahkan ilmu yang tak seberapa ni, sy pegi menuntut ilmu di Kolej Komuniti Kok Lanas..

taraaa....



cikgu sy cakap, bahagian leher ngan tulang dia tu yang mahal...kalau cantik kat bahagian tu, orang dah tak pandang dah bahagian lain...gitew...
 
tapi full gambar tak boleh snap lagi..sebab takde lengan sebelah! lol....kain tak cukup..so kena pegi beli kain sikit lagi dan boleh sambungkan sebelah tangan lagi...nangis kalau kain dah habis stok!

kelas aritu best sangat! ada 3 orang peserta lelaki..sangat kagum ngan dorang yang bersemangat nak belajar menjahit baju melayu..salah sorang tu seorang guru, katanya 

"nak jahit baju sy sendiri"

wah...semangat tu...dorang tu plak bukannya jenis abang-abang lembut tau..lelaki sejati gitu...sanggup burn tiket perlawanan bola sepak Kelantan vs Lion semata-mata nak belajar menjahit..abang-abang lain sanggup?? sorang lagi pakcik berumur dalam 60-an, ditemani sang isteri, datang kelas...semangat tu yang penting...jadi korang, jomlah belajar menjahit...tak rugi pun belajar menjahit!

minggu ni sy join kelas jahitan telekung..2 design yang akan belajar..salah satunya ala-ala telekung siti khadijah


 
Hasilnya belum ade, baru start kelas hari ni puan-puan...nanti akan ditempekkan di blog ini..terima kasih 
=)


2 comments:

Anonymous said...

Sis ada contact no tak kat tot sis bljr mnjhit ni?..sy pon berminat tp xtaw nk contact camne tmpt bljr tu.

Syahida Azizan said...

blh whatsapp sy 014-8248525

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...