Tuesday, 18 December 2012

04 Dec 2012 tarikh bersejarah


Salam semua...kpd all my reader termasuklah silent reader...it's a long time tak upgrade my blog...since i give a birth my new baby...yess....now i will introduce my new baby...3rd actually...
,
,
,

Nur Iman Batrisya
,
,
,
,
,





psst...all this picture was taken by Hadif (my 1st hero)..pandai la plak kan...have a talent to be a photographer (",)

 

nak cite sikit pengalaman bersalin kali ni..actually contraction start pada 3hb jam 7.30pg lg..then pegi klinik check dulu sebab confuse ni sakit nak bersalin ke??? (ggrrr....padahal ni anak ke-3, masih tak sure sakit nak bersalin huhuhuhu) before this ai dapat signal kalau nak bersalin which is 'turun air = pecah air ketuban' But kali ni rasa sakit, tu yang confius sikit hehhe.. daripada contraction 5 min, reduce ke 10min masa kat klinik and every 20min when warded huhuu...main-main plak ye....so kebosanan melanda masa dalam wad...

pukul 10malam, kesakitan semakin kuat tapi masih boleh bertahan lagi la...11malam, air ketuban pecah..lepas tu la sakit bertambah-tambah...bagitau nurse, check jalan, then bersiap-siap untuk ke labour room...cepat plak kan...

dalam labour room, nurse check plak dah 9cm...ai pun cepat-cepat suruh nurse panggilkan my husband...(takut tak sempat oooii...) pengalaman kedua-dua anak sebelum ni, my husband tak sempat nak masuk labour room...so this is the 1st time hubby dapat temankan ai dalam labour room...thanks to my hubby sebab bagi sokongan dan semangat dalam melalui saat-saat getir ni...

is it my face that time?hopefully no la hahha

masa tengah push, my husband sempat cakap "macam ni rupanya saat-saat ibu melahirkan anak" now he know how we feel right....Alhamdulillah pada pukul 12.50 tengah malam ai selamat melahirkan anak perempuan..(really surprise sebab memang tak tau jantina sebelum ni)

seminggu lepas tu buat majlis cukur jambul and bertahnik di rumah my parent. Bertahnik ni maksudnya majlis belah mulut, di mana bayi disapukan buah kurma dan air zamzam pada langit-langit bayi..




Ni plak majlis cukur jambul

Semoga kehadiran Batrisya akan memeriahkan lagi kehidupan kami sekeluarga...and dimurahkan rezeki, amin...


 



Monday, 17 December 2012

CDM Celebrity Hanis Haizi


Salam semua..
Ade sape-sape yang selalu mengikuti rancangan Safiyya tak??
alaa...kat TV9 tu...ai selalu tengok Safiyya ni...kalau tak sempat tengok yang live, tengok ulangan pun jadi la...sebab banyak pasal fesyen terkini yang diutarakan..seronok sangat....

And bertambah seronok plak bile malam tadi, my mentor and also my idola Hanis Haizi diundang ke rancangan ni!! She talking about her branded designer collection...handbag and shoes...




































At age 28, Hanis berjaya menjadi pelopor dalam networking business and  also founder of Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)..







More than 200 shoes from various branded collection....woooww...wwweeeee....


Get inspired with her journey to freedom of life and helping others to achieve their dreams...
 
 I'm bless to be under her team...
syukur Ya Allah....


My Mentor on Bella NTV7


Oh my God....
my mentor on Bella last week....










CDM Hanis Haizi






CDM Maisarah Ibrahim

 Sape-sape yang tak berpeluang tengok Bella, you all still can watch them via tonton.com episode 243!

If you wanna be part of our team, Green Leaders Group,
 don't hesitate to contact me!!

syahida azizan
012-2806710

Saturday, 24 November 2012

Biozone (Part 2)



The food that we eat is not exactly like what we see
There are many hidden or silent killers namely water-soluble and fat-soluble pesticides in fruits and vegetables, antibiotics and bacteria in meats, poultry and seafood.

However, using Biozone Food Purifier
 you no longer have to worry about pesticide, chemicals, coloring and etc
using Biozone Food Purifier as one of the solution to remove all the silent/hidden killers in our daily consumed food.....
 
 
purification process using ozone technology
 
 
The traditional methods are no longer guarantee to eliminate contaminants from the food.
Soaking the fruits or vegetablesin salt solution removes bacteria but it stabilizes the chemical substances, which is bad for our consumption. 
 
 
 this is the toxin, chemicals...silent killers
 
 
  its getting thicker and sticky
 
 
  see....after 30minutes process
 
 
 
this bubbles cannot be burned or melted but become hard
imagine..this one accumulated in your body
 
 
 imagine if we eat chicken, meat...seafood..vegetables every single day..!!

i think almost every house require this device and beware that most of serious diseases are mainly due to foods that we eat everyday

the product now available and limited stocks at a very special introducing price...!!

All u need to do is just require a DEMONSTRATION of product from me or my business partners under my team to convince the LIVE RESULTS of this product...!!

contact 

syahida azizan
012-2806710


 
 

Friday, 23 November 2012

Resepi: M & M's Choc Chip Chunk



M & M's Chocolate Chip Chunk


250g salted butter (lembutkan)
200g gula perang
1/4 tsp garam
1/2tsp coffee emulco
1 biji telur
1tsp vanilla extract
1/2 cawan nestum
1/2 cawan almond
1 pack M&M
1/2 cawan choc chip
300g tepung 


1. Pukul butter dan gula perang
2. Campurkan telur, coffee emulco dan vanilla extract
3. Masukkan bahan-bahan kering




4. Sudukan di dalam tray dan bakar di dalam oven selama 12 minit, 180 C



Resepi ni ai dapat daripada kawan ai kat sek men dulu, Kiena...thanks kiena for the recipe...but for me the cookies manis skit..so better kurangkan gula (ikut citarasa masing-masing la heehehe) But i like this cookies...tak payah nak canai bagai nak rak...ai ni memang malas nak canai, ngan anak-anak kacau lagi...and taste pun sodap....

*pregnant kali ni sukaaaa sangat makan cookies...time raya aritu setiap umah and setiap cookies yang dihidangkan memang ai makan...hubby just menjeling menyindir je ahaks....(peduli ape...) and now sekarang pun tengok resepi ape-ape pasal cookies, rasa cam nak buat je....

anyway, jangan lupa try k....


Thursday, 22 November 2012

SM/SSM Seminar - Cycle 3



Alhamdulillah a very meaningful date to remember


10.11.12

Seminar SM/SSM Cycle 3 for Green Leaders Group

Seminar ni diadakan sekali je setahun, khas untuk usahawan baru untuk mendapatkan ilmu dan tips-tips berguna dalam mengharungi biz ni. 

And for me, tak dapat hadirkan diri sebab sekarang tengah menunggu masa untuk bersalin (nak naik flight memang tak lepas, nak drive almost 8 hour memang tak larat ;) ) So next time will be there with a lot and lot of biz partner, insyaAllah...

Antara peserta yang hadir dari seluruh Malaysia 



bangga betul ai tengok semangat biz partner baru, datang daripada pelbagai background...ada teachers, clerks, lawyers, officers, engineers, doctor, successful businesswomen sampai la ke tahap tertinggi Director and what not...semua ada...and biz ni sebenarnya untuk semua orang...
tapi Alhamdulillah mereka bagi peluang pada diri sendiri untuk sama-sama venture dan lalui journey business ni yang memang totally tak sama dengan yang ada kat luar sana. semua demi mencapai impian masing-masing...!!!



the topic for this seminar :

** Takwim Syarikat by CDM Adibah : to give clear picture to all the beginners, their path and direction in this business.

** Social Media Marketing by CDM Alfath : how to set up your online tools, strategy and future social media marketing.

** Peranan SM dan SSM by CDM Sha and CDM Naa : what beginners should know and should do. how to communicate with client and etc. 

 "Journey of a thousand miles, begin with first single step"
from CDM Hanis Haizi 

Our top leaders CDM Hanis Haizi dengan topik yang sangat berkesan di hati semua yang datang...at age 28 years old, she totally inspired everybody...to be from nobody to somebody...she build everyone to success through out her experience ups and downs.


  
 My Idol CDM Hanis Haizi dan CDM Maisarah


One of my biz partner yang dapat hadir, Ayu (no 2 dari kiri) with Mai dan Nurul


 Our team under CDM Maisarah group


Our big family from GREEN LEADERS GROUP


Come and join us!
syahida azizan
012-2806710
   


Garam Buluh



Garam @ Garam Buluh ???
apakah beza kedua-dua jenis ni??


ok let me explain...

Garam Buluh dan Garam Biasa 
adalah dua bahan yang berbeza

Garam Buluh : Garam yang di masak di dalam buluh secara berulang kali dan ditutupi dengan tanah liat dan di bakar menggunakan pokok pine pada suhu 1000 degree dan akan menghasilkan cecair dan ketulan bernama garam buluh dan ianya bersifat Alkali.

Garam Biasa : Garam buatan zaman moden mengandungi 99% Natrium Klorida dan bersifat asid dan banyak menggunakan aditif akibat proses pengilangan dan mengandungi bahan kimia.
  



Kenapa kita perlukan Garam Buluh???

Sebenarnya badan kita bersifat "asid". Disebabkan itulah penyakit banyak datang disebabkan badan kita yang berasid...Meanwhile Garam Buluh ni bersifat ALKALI..jadi dengan mengamalkan makan Garam Buluh, ia dapat meneutralkan balik badan kita.

Adakah kita tahu sel-sel barah tidak boleh membahagi pada badan yang bersifat ALKALI ?? ini dapat menghalang sel kanser membiak.



 Sifat Garam Buluh??
  • Garam Buluh yang bersifat Alkali  
  • Sebagai agen anti-oksida dan menyingkirkan toksin dari dalam badan 
  • mengandungi kandungan mineral yang tinggi (80 jenis mineral yang diperlukan badan) 
  • Tinggi kandungan Magnesium 
  • tiada unsur-unsur pencemaran dan sangat bagus untuk kesihatan badan 

 



Siapa yang patut menggunakan Garam Buluh??
  • semua peringkat umur, jika masih tiada apa2 penyakit, bagus digunakan untuk melindungi kesihatan dan mencegah.
  • untuk pesakit-pesakit Diabetes, Darah Tinggi, Jantung, Batu Karang, Asma, penyakit kulit dan macam-macam lagi.



Jenis-jenis Garam Buluh:
 
Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking Salt Powder
  
 Garam Buluh (Bamboo Salt) Capsule



Mineral Coffee
(mix of Robusta Coffee and Bamboo Salt)
 
 
Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink
 
 
 
Perubahan lepas penggunaan Garam Buluh


  • pagi-pagi senang pergi toilet, badan rasa ringan je
  • keluar angin n etc
  • kurang dah headache
  • skin very sensitive to habuk, kurang dah
     gatal-gatal
  • sakit tekak cepat baik, if u batuk-batuk or sakit tekak better
      minum 
  • more energetic and hope for more good results after this


Rasulullah pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali makan. Baginda berkata "Sesiapa yang memulakan makan dengan memakan secubit garam ALLAH akan hindarkan 330 jenis penyakit , yang paling kurang ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh ALLAH sahaja."

'Dengan mengambil secubit garam dan segelas air tubuh kita akan mencuci dengan sendirinya secara keseluruhan, sel-sel badan akan dikembalikan, semua proses kehidupan akan diharmonikan , disusun dan dikuatkan semula: dan banyak penyakit moden akan lenyap dalam masa itu dan dengan itu kehidupan kita akan menjadi lebih baik dan sihat.'



if you want to know more about this product
consultation and any questions, do contact me at

syahida azizan
012-2806710


Monday, 19 November 2012

Resepi: Kek Coklat Moist Kukus


Salam semua...

Actually ai ni memang peminat kek coklat...anything tentang coklat memang suka sangat-sangat. Tapi bab membakar memang hancus....hehheh...and dah lama mencari resepi kek coklat kukus, tapi tak dapat-dapat...ai remember time keje dulu, one of my friend buat kek coklat...sangatlah sedap.....but when ai mintak resepi, dia tak nak bagi....sedey....die ade buat biz jual kek coklat tu...and ai takde la nak menjual kek coklat resepinya tu plak..just nak buat untuk untuk isi perut je (okey lupakan kisah sedih tu huuhuh)

so ai nak share resepi ni dengan you all semua...memang sedap....takkan menyesal punya...lagipun bahan-bahan simple sangat-sangat...and one more reason ai suka resepi ni sebab tak payah nak sukat atas penimbang, just guna cawan je ahaks...i loiiikeee...........



1 cawan gula perang
1 cawan susu segar coklat
1 cawan minyak
3/4 cawan serbuk koko
1/2 cawan susu pekat
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
3 biji telur

  • Ayakkan tepung, soda bikarbonat dan baking powder
  • Dalam periuk, masukkan serbuk koko, gula perang, susu segar, susu pekat dan minyak. Panaskan di  atas api yang kecil, kacau sehingga larut.
  • Dalam bekas lain, pukul telur sampai kembang. Kemudian masukkan ke dalam bancuhan koko tadi
  • Masukkan tepung sikit demi sedikit.
  • Tuangkan dalam loyang. (ai suka letakkan minyak supaya tak melekat). Kukus sampai masak
  • Taaaarrraaaaaaaa......siap...

Cream Coklat

300g coklat masakan
50g fresh cream

  • Panaskan coklat dalam periuk (double boil)
  • Bila dah hampir cair,tutupkan api.
  • Masukkan fresh cream
*ai tak coklat cream sebab tak jumpa fresh cream kat kedai huhuhu*


So kalau you all ade resepi baik punye...jangan segan-segan share ngan ai...you are most welcome..ai suka buat kek sebab my kids memang suka makan kek, especially kek coklat...same taste like their ummi heehhee

.

Wednesday, 31 October 2012

Business Opportunity - 5 Principles


BUSINESS OPPORTUNITY
PREMIUM BEAUTIFUL ENTREPRENEURSHIP PROGRAM

** if u are searching for side/main income using social media marketing (facebook, blogging, twitter, instagram n etc)
** people who want to start a business but u do not have the idea and guidance...
** Mothers (or anyone) who wants a home based business
** Employers who are sick and tired of working for others
**Opportunity seekers who wants to add another income stream
** Goal oriented people who wants to earn 4,5,6 figure income
** for those who wish to have a financial and time freedom at young age
** Entrepreneurs who wants to diversify into other businesses

Congrats....!!! you click the right page...!!
In Premium Beautiful Business.....

      We are backed up by strong and establish company  
Hai-o Markerting Sdn. Bhd.


 Establish for 20yrs in Malaysia, Listed in BSKL Main Board, Syariah Compliance and received many awards such as Anugerah Perniagaan Beretika, FORBES Asia Best Under A Billion List, CSR Award (Corporate Social Responsibility) and many more.




We are selling most wanted and killer product that is 

Premium Beautiful Corset
Concerntrate and balance for 70% health and 30% beauty. Superbrand, Lifetime warranty, Comfort and its worth every penny..!! Thousands of women all over the world has great experience and gives positive feedback wearing this magic corset...!!



With solid Plan Marketing that is fair and transparent. 
Its doable, achievable by everybody who wants to become a 
Premium Beautiful entrepreneur. The plan marketing is based on unique franchise system, win-win situation, NO money game business...NO skim cepat kaya...NO pyramid system.


Starting percentage of bonus 21% up to highest level 41% monthly. Low risks and low capital.doing it full time or part time..
its your choice..!! and it is Long term business.


This business purely based on your efforts, continously teamwork and long term relationship between you, business partners and mentors. The more you give, the more you get back...!!


You will be lead by strong team under  
Green Leaders Academy Malaysia under the mentorship of  
CDM Hanis Haizi and CDM Maisarah Ibrahim
The pioneer of Premium Beautiful Online Business.



Successful  and experienced leaders with great teamwork, high motivation and will provide you with the best and latest strategy to build up your business. 6 figures income earners in this  
Premium Beautiful Business, proven leaders because of keep on building up leaders from time to time...helping others to achieve what we've already achieved.



Backed up by multimillionaire and networking icon in Malaysia CDM Siti Rohana Yusof and CDM Azlan Deraman



So...lets give yourself a chance to meet us and learn from us how to set up this business. and learn from us how to do this business using  Social Media marketing as a platform.

We can share with you our secret of success and guide you all the way along this beautiful, fun and enjoyable journey.  

Start take your first step...!!! stop wondering this and that...
just give yourself a chance..and start take action.
who knows...this little step will change your whole life like mine...!! 


 everything starts with believe
Believe to Achieve  

 so....dont wait too long..!!
take my hand and i'll walk together with you along the journey


  Norsyahida Azizan
012-2806710

Wednesday, 17 October 2012

BioZone Food Purifier


Pernah tak kita terfikir makanan yang kita masak dan makan hari2 mengandungi toksin/bahan kimia yang masih tidak selamat untuk kita makan??
makanan seperti ayam, daging, sayur, ikan dan lain actually masih tidak selamat 100% untuk di makan...

WHY??

cth : Ayam yang disuntik dengan hormone tumbesaran and antibiotik yang kuat untuk menggalakkan tumbesaran yang cepat dan menahan dari sebarang penyakit. 

 

bahan2 ini akan kekal walau pun di cuci dengan air. 


tidak lupa juga sayuran2 dan buah-buahan yang di sembur racun untuk mengelakkan serangga perosak dan tumbesaran

 

and ikan, makanan2 laut yang direndam untuk tahan lama

so...what is the solutions??

Presenting.......!!!

BIOZONE Food Purifier

 

BIOZONE Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar. 

 

FUNCTION :

  •  memelihara kesegaran makanan
  • menyingkirkan bau
  • menyingkirkan toksin larut air, toksin larut lemak dan bakteria
  • memelihara nutrien makanan
  • berkesan menyingkirkan bahan2 pencemaran

its SAFE, EFFECTIVE, PRACTICAL and EASY TO HANDLE
CALL US FOR FREE DEMONSTRATION AND FREE CONSULTATION 

syahida
012-2806710

 

 

Sunday, 14 October 2012

Gadget...PSP...i-PAd....for kids!


salam semua...sekarang ni penggunaan gadget semakin berleluasa..mcm PSP, i-Pad dan ntah nama apa lagi (ai ni buta it, ini je yg tau hhahha...) memang sekarang ni semakin canggih, bukan setakat untuk kita, kanak-kanak lagi advance daripada kita..(sigh....)




 nak kata ai ni tak menikuti perkembangan semasa, takde la jugak...ai tau ape yang terjadi ngan isu semasa, gadget-gadget yang ade sekarang ni..but kadang-kadang bile terlalu cepat berjalan, ai pun tak terkejar...so layan jela....memang bagus dengan kewujudan gadget-gadget ni...memudahkan urusan kita dalam semua benda..lebih cepat dan pantas...itu menunjukkan teknologi kita semakin canggih manggih hheeh

tapi yang membimbangkan sekarang ni bile penggunaannya dah jadi tak terkawal..ai tak nak komen untuk orang dewasa, ai lebih prihatin kepada kanak-kanak...dah ramai ai dengar keluhan ibu-ibu yang risaukan anak-anak terlalu obses ngan benda-benda ni sampaikan terlupa makan minum, and lebih buruk, mata pun dah jadi rabun...

 
and bile dah jadi camni...ape kita nak buat?

some mummies said "takpe, kita kawal lah penggunaannya dekat anak-anak kita.." hellloo.....u dah beli lepas tu nak kawal-kawal plak. ape plak kata anak-anak "yang ibu belikan sape yang suruh..." (kang gedebuk kena kat muka hehheh)

for me, bukan ai tak nak menghalang nak beli..beli la banyak-banyak, ai tak kesah pun...(bukan guna duit ai pun..) but my opinion and my husband dalam mendidik anak-anak ialah "mencegah lebih baik daripada merawat"....kita tak nak anak-anak obses ngan gadget, so jangan beli...bukan tak mampu, but ini langkah berjaga-jaga kitorang...atas reason ape sebenarnya kita belikan??nak suruh main games?memang akan main games jela...rata-rata kanak-kanak memang main game, bukannya buat benda lain kan...ai perhatikan ibu bapa bagi anak main game supaya bile pegi hospital, tak berlari-lari keliling hospital..supaya more behave...(helloo.....dah namanya budak, mesti la berlari...jadi pasif lagi la takut kan)

ai lebih prefer anak-anak ai bermain menggunakan fizikal daripada mengadap dengan game yang entah hape-hape...memang letih la nak melayan anak-anak main bola, kejar-kejar tapi it's more healthier.... dengan Marissa yang aktifnya, tak boleh bukak pintu mesti je nak keluar....pastu lari-lari sampai tak terkejar...ai ni plak tengah pregnant..7bulan sekarang ok...masih lagi berlari-lari kejar anak hheheh

biar la orang kata ai ni standard orang kampung....anak-anak ai masih lagi bergelumang ngan pasir..tiap-tiap ari WAJIB bermain pasir (masak-masak la konon...) tapi bahagia sangat rasanya. diorang dapat explore dunia yang luas ni dengan sendiri...panjat pokok, panjat tangga, pintu...ai remember my sister-in-law cakap, biarlah diorang panjat tinggi, lagi tinggi IQ diorang...so ai memang tak menegah diorang panjat..bukan menggalakkan sampai terjatuh, but kita kenalah ade sekali...pengawasan tu kena ade... seperti yang ai cakap sebelum ni, memang penat la sikit....tapi berbaloi...


ai memang dah sedar sejak awal lagi...anak-anak ai ni pun macam orang lain jugak...sebelum umur setahun lagi dah pandai main handphone ai...or abah die..sekarang ni pun kalau bukak komputer mesti berebut nak tekan keyboard...tu yang ai buat keputusan, PSP ke, -Pad ke ape ke...memang tak boleh beli..nanti susah sangat nak kawal..tak bagi kang, menangis, memberontak pulak...anak-anak buah ai pun bile dah mengadap ni, nak panggil makan susah sangat..kenyang main game agaknya....

 so kesimpulannya bergantung kepada u all lah samada nak belikan gadget untuk anak-anak ke tak...ai just share my opinion...it's not my money...so anyone nak share ur experience or opinion??

peace to all....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...