Monday, 22 August 2011

My New Header

Ahaaa...dah tukar header baru ni..cantik tak view ni?
Try tengok sekali lagi..


Entah rumah sape la sebenarnya ni...main rembat je.TAPI...Ada udang di sebalik batu ni ahaks...sebenarnya, impian sya adalah untuk membina sebuah rumah, di tepi sawah chewahh..dan kalau boleh di tepi sungai..mesti best kan?dari rumah, boleh dengar sayup sayup air sungai mengalir...tenang je...

So, dengan membuat biz ni, insyaAllah mudah-mudahan akan tercapai impian sya ni.So tiap kali bukak blog ni, akan terlihat rumah idamanku dan akan memberikan sejuta inspirasi dan semangat untuk terus sukses dalam biz ni...Ya Allah, hanya engkau yang Maha Mengetahui...

Thursday, 18 August 2011

U can if U think U can!

Alhamdulillah join biz ni dah sebulan, and last week dah tengok hasilnya...wow!hehhe excited sebab dah lama tak pegang duit sendiri.Almaklum dah 2tahun ++ meninggalkan alam pekerjaan ngeh ngeh...

nak cite camana boleh terjebak ngan alam biz ni.sebenarnya kenal ngan Nurul ni, dah lama, since zaman U lagi.then bile selalu mengikuti fb dia, dah perasan dia semakin berjaya.of coz, sya pun nak berjaya gak kan. then calling calling, pastu jumpa ngan dia (masa tu tengah sarat pregnant..sempat lagi tu..)masa tengah pantang decide nak join this biz.excited nak berjaya cam dia gak, so now...here i am...dalam biz PB ni.

risau memang risau...tapi dengan semangat dan dorongan daripada leader, teruskan usaha gak.lagipun memang dah berazam nak jaga anak2 sendiri but still nak duit masuk gak.ok, now nak tunjukkn orang2 yang telah berjaya dan menjadi inspiration untuk berjaya macam diorang gak

CDM Hanis


CDM Hanis memang betul2 my inspiration.Umur dia baru 28tahun, tapi pendapatan mencecah 6 angka sebulan.





CDM Mai


CDM Mai pun memang memberi inspirasi.Daripada bekerja sebagai engineer di sektor kerajaan, dia berhenti kerja dan menumpukan sepenuh perhatian kepada biz ni.





DSM Nurul

DSM Nurul ni my leader.Pendapatan mencecah 5 angka sebulan walaupun masih baru dalam biz ni.Dan dia hanya buat biz ni part time je...





Dan sya, masih lagi mentah dalam biz ni, insyaAllah dengan tunjuk ajar dan sokongan daripada mereka2 yang telah berjaya, akan mengikut jejak langkah mereka nanti.


Kalau kita berada dalam group yang betul, semangat TEAMWORK yang kuat,dengan guideline daripada leader,usaha, insyaAllah akan berjaya.


Nak berjaya seperti saya, dan mereka?Buat appointment sekarang!Hanya kita mampu mengubah cara hidup kita, dengan pertolongan dari Allah.


U can if U think U can!!!!!


Hubungi sya 012-2806710



Thursday, 11 August 2011

Premium Beautiful Dalam TV!


Sebenarnya ade beberapa orang yang bagitau tak penah dengar pasal Premium Beautiful ni.So, jangan tak tau, Premium Beautiful ada dalam tv tau!

video
Nak tahu pasal PB ni, buzz me now okeh...

Sya 012-2806710

Wednesday, 10 August 2011

Mari Mengira


Ramai yang cakap sekarang ni kalau suami isteri kerja pun, kalau takde inisiatif lain untuk topup belanja isi rumah memang awal bulan dah kering. Nape awal bulan lagi dah kering? Sebab dapat gaji je terus bayar hutang yang kebanyakannye cecah 80% dari gaji kita, so tinggal la bape sen je nak survive sebulan. Then tunggu gaji lagi, ulang lagi benda yang sama, sampai bila? Sampai bila-bila la kita tahan selagi belum rasa nak maju setapak untuk cari inisiatif lain untuk bantu financial freedom.

Contohnya…bagi mereka yang tinggal di bandar especially Klang Valley, Kuantan, JB, Penang..

Kategori Sederhana - Family Kecil (Suami + Isteri + Dua orang anak)
Sumber pendapatan
Perbelanjaan Isi Rumah Yang Wajib



Gaji Suami RM3500

+                       

Gaji Isteri RM3000
Rumah Sendiri/Sewa = RM1000
Kereta dan petrol = RM1000
Anak (Nursery/Sekolah/Pengasuh/Peralatan/Ubat/Susu dan lain2) RM700 setiap orang. 2 x RM700 = RM1400
Hutang Kad Kredit/Personal loan/Study Loan = RM700
Ayah Mak kat Kg dua belah suami isteri = RM400
Insuran minimum RM100 setiap orang. 4 x RM100 = RM400
Belanja dapur = RM1000
Saving minimum = RM200
Jumlah = RM6500    
Jumlah = RM6100
Baki = RM400???


Baki RM400 lagi…belum masuk belanja yang kecil and emergency..
Breakfast + Lunch kat ofis untuk 22 hari bekerja?
Kereta breakdown?
Nak tengok wayang?
Nak makan malam kat luar?
Nak jumpa kawan or sedara kawen, deliver baby, sakit?
Family gathering, kene pulak turn kat rumah kita?
Nak jalan-jalan dengan family?
Saving RM200 sebulan cukup untuk bayar roadtax, insuran, cukai, saman..
Belum lagi kira bil letrik naik, bil air naik, minyak naik, astro naik..kita naik angin..huhu

Nak Raya..seronoknye…Tapi yang tak seronoknya…
Baju raya the whole family…
Kueh raya..rumah mak, mak mertua, rumah sendiri..
Duit raya..lalalalalala
Nak tukar ape yang patut, langsir ke ape ke..
Servis kereta…
Wajib ada at least RM3000 dalam tangan, macam mana? Tak payah pening kepala, buat je loan bank banyak sekarang yang tengah buat offer personal loan ok. Jangan lupa dah bertambah lagi personal loan yang nak kene bayar sekurang-kurangnya RM100 untuk 5 tahun..huhu..gaji kita pun belum tentu bertambah RM100 setahun tau..haruuu...tahun depan nak raya lagi, pinjam lagiii..

Kalau kita nak buat loan kene make sure ada sumber yang bertambah. Jangan ada aliran keluar yang bertambah tapi aliran masuk sama je dari dulu makin berkurang.

Itu kalau yang boleh buat loan, kalau yang tak boleh buat loan macam mana? Masih lagi tak nak perbaiki kehidupan dan nak berpanjangan pening kepala tambah hutang sehari demi sehari..just imagine kalau nak buat loan RM5000 pun tak dapat, macam mana kalau nak buat loan rumah atau loan kereta yang berpuluh ratus ribu? Seriously u need to think twice perlu ke tak perlu kita buat something yang boleh merubah kita kearah yang lebih baik, jika perlu ubah, ubahla wahai kawan.

Macam mana nak settle financial kita kalau kita tak buat sesuatu, tapi kita nak sesuatu yang berbeza..

Nak tunggu sampai kita dah ready? Bila ek rasanya kita akan ready? Biasenye kita ni kalau ada sesuatu yang dah terjadi dan terdesa barulah kita ‘ready’..surely kalau kita baru nak bertindak dalam situasi memaksa kita takkan happy…


 

Monday, 8 August 2011

testimonial: Buasir



Testimonial from Nur Shuhada

Customer ni dah menghidap masalah buasir ni sejak tahun 2008 lagi. Masalah buasir dia dah di tahap berdarah, dan dah terkeluar, dan terpaksa bergantung kepada ubat-ubatan daripada hospital.

testimonial : Back Pain


Ni testimonial drpd customer Nur Shuhada




From Shidah kat fb...bgtu mengujakan...


Best kan??PB bukan setakat dpt menguruskan bdn tp byk sgt kelebihan dia yg lain...mmg berbaloi invest dgn PB.Just need to experience it first and you'll satisfied, insyaAllah...


Berminat?Sila hubungi saya:
012-2806710



Thursday, 4 August 2011

INSPIRATION





 Jual korset penuhi minat kumpul beg, kasut mewah

PERNAH menyalahkan keputusan ibu bapa membenarkan dia berkahwin sebelum menamatkan pengajian di kampus dan lebih menambah tekanan, dia disahkan hamil anak pertama sejurus selepas pernikahan.
 Akui Hanis Haizi Abdul Hamid, ketika berkahwin, usianya baru memasuki angka 22 manakala suami, Razali Mohamed Zain, 25.

 “Betul seperti dikata, orang muda memang tidak matang dan disebabkan hanya suami yang mencari rezeki, kehidupan kami sekadar cukup untuk hidup saja.

 “Namun begitu, keinginan memiliki barangan peribadi berjenama memang tinggi memaksa saya berhutang kad kredit malah saya pernah memiliki hingga lapan kad pada satu masa,” katanya memulakan bicara.

 Kata Hanis Haizi, keluarga mengambil keputusan untuk tidak campur tangan dalam urusan rumah tangganya tapi apabila melihat adik-beradik lain hidup senang, dia juga teringin sehingga memaksanya berhutang.

 “Bagaimanapun, ketika sedang hamil anak kedua, barulah saya tergerak hati untuk berubah demi meringankan beban suami dan juga bagi memenuhi cinta saya terhadap barangan berjenama,” katanya jujur.
 Kini, Hanis Haizi bukan lagi manusia kalah yang hidup dibebani hutang malah semua kad kredit yang dulunya menjadi ‘nyawa’ untuknya sudah diganti kad debit.

 Segala-galanya bermula pada awal 2009 ketika ibu muda berusia 27 tahun itu nekad mencari kerja. Bagi menenangkan perasaannya ketika itu, wanita yang senang disapa sebagai Hanis itu turut melakukan solat istikharah, meminta petunjuk daripada Yang Maha Kuasa.

 “Besar kuasa Allah kerana selang empat hari selepas itu, seorang rakan menghubungi dan memperkenalkan saya kepada perniagaan korset Premium Beautiful (PB) Hai-O.

 “Berbekalkan modal sebanyak RM20,000 yang dipinjam daripada ibu, saya nekad memasarkan PB secara dalam talian sejak dua tahun dulu,” katanya.

 Membanggakan, dalam tempoh singkat, Hanis bukan setakat mampu tapi hidup mewah dengan pendapatan mencecah RM150,000 sebulan malah berpeluang mengumpul koleksi kasut dan tas tangan jenama mewah bagi memenuhi hobinya sebelum ini.

 “Bulan pertama, saya mendapat keuntungan jualan sebanyak RM3,000 dan tanpa berlengah, saya tempah sepasang baju rekaan pereka fesyen Rizman Ruzaini berharga RM1,500 sebagai motivasi untuk diri sendiri manakala selebihnya disimpan,” katanya.

 Sejak mula terbabit dalam jualan langsung juga, Hanis menetapkan senarai impiannya. Antaranya, mahu sebuah kereta, rumah sendiri, himpunan tas tangan mewah dan melancong ke Tokyo, Jepun.

 “Selama berkahwin, ke sana ke mari hanya dengan kereta Proton Wira berusia lebih 10 tahun dan menjadi impian saya untuk memiliki sebuah kereta yang selesa.

 “Syukur kerana dalam tempoh setahun, saya mampu mencapai semua impian berkat doa serta dorongan suami dan keluarga,” katanya.

 Sesiapa yang mengikuti blog wanita ini pastinya tahu tahap ‘kegilaannya’ terhadap tas tangan serta kasut jenama mewah dan akui Hanis, pembelian koleksi mahal itu, ‘habuan’ tanda motivasi untuk setiap jualan yang berjaya dilakukan.

 Dek kerana itu, Hanis akan memastikan dia membeli sekurang-kurangnya tiga atau empat tas tangan jenama mewah setiap bulan. Bukan calang-calang jenama kerana himpunan tas tangannya adalah daripada jenama mewah seperti Chanel, Prada, Chloe, MiuMiu, Burberry dan Marc Jacobs.

 “Saya suka berangan bergelumang hidup dengan barangan mewah sejak dulu. Suka menonton rancangan realiti Keeping Up with the Kardashians kerana gemarkan fesyen dan kecantikan.

 “Kecintaan terhadap dunia kecantikan jugalah yang meletakkan saya di tahap sekarang. Boleh dikatakan, saya berniaga kerana ingin memenuhi hobi memiliki barangan berjenama,” katanya sambil membelek tas Chanel Maxi Caviar kesayangannya.

 Sejak 2010, Hanis turut mengumpul koleksi kasut dan sehingga kini, koleksi Salvadore Ferragamo menjadi kegilaannya.

 “Dulu, ketika tidak berduit, saya fikir tidak sanggup berhabis membeli kasut berharga ribuan ringgit yang sudahnya hanya dipakai di kaki tapi apabila sudah ‘terbeli’, saya jatuh cinta kerana kehalusan kerja dan keselesaan.

 “Dalam perniagaan juga, barangan berjenama memainkan peranan penting yang dapat mengubah persepsi awal pelanggan apabila bertemu malah kita sendiri pun rasa yakin,” katanya ramah.

 Bergelar Crown Diamond Manager (CDM) Premium Beautiful tidak semudah yang disangka malah dia menolak andaian, semua yang menyertai perniagaan MLM bakal bergelar jutawan dalam tempoh singkat.

 “Tanam dalam hati, tiada benda yang mustahil. Platform MLM senang untuk diceburi kerana produk sudah sedia ada malah perniagaan juga dimulakan dengan bertunjangkan pemimpin yang sedia mencurahkan segala ilmu dan tunjuk ajar. Saya tidak mempunyai ramai rakan karib tetapi berusaha memasarkan produk di blog,” katanya.

 Cerita lulusan Kejuruteraan Awam, Universiti Tenaga Nasional (Uniten) ini lagi, pahit manis sebelum menikmati indahnya kejayaan akan sentiasa dijadikan iktibar untuknya terus memajukan diri.

 “Saya pernah menangis di depan suami apabila pelanggan pertama tidak jadi membeli PB selepas penat menerangkan kelebihan produk ini. Ada juga teman sekampus mencemuh apabila tahu saya menyertai MLM malah tidak kurang juga beranggapan saya tidak berpelajaran tinggi, kerana itu menyertai MLM.

 “Pernah juga pergi dari rumah ke rumah untuk memasukkan risalah mengenai PB dalam setiap kotak pos serta menyelitkan risalah sama di akhbar.

 “Kata-kata semangat daripada suami mendorong saya mengharungi asam garam itu dan saya anggap segala kepayahan itulah banyak mengajar saya untuk menjadi orang berjaya hari ini,” katanya.

 Buktinya, perniagaan korsetnya kini tersebar luas bukan setakat di kalangan wanita tempatan malah dia mengakui turut menerima pesanan PB daripada pelanggan di United Kingdom, Jerman, Australia, Brunei, Asia Barat, Eropah dan Jepun.

 Kini, impian anak kepada pasangan Datuk Abdul Hamid Mohd Ali dan Datin Kasmah Hashim ini adalah untuk mewujudkan jaringan rakan kongsi yang lebih luas.

 “Saya tidak mahu dikatakan menumpang kemewahan keluarga dan saya juga tidak mahu berjaya seorang diri. Impian saya, melihat lebih ramai pemimpin berjaya lahir di bawah CDM Hanis Haizi dan lebih penting, tahun ini, saya berazam untuk memiliki simpanan sebanyak RM1 juta ringgit,“ katanya penuh semangat.

PROFIL: Hanis Haizi Abdul Hamid
Kerjaya: Ahli perniagaan MLM
Kelulusan: Diploma Kejuruteraan Awam, Universiti Tenaga Nasional (Uniten)
Suami: Razali Mohamed Zain (Jurutera Teknologi Maklumat)
Anak: Muhammad Hariz Rifqi, tiga tahun setengah dan Muhammad Haikal Razik, setahun.

Laman web: www.hanishaizi.com


Rasa bersemangat??Ingin jadi seperti Hanis?
Hubungi saya:
sya 012-2806710



 

Tuesday, 2 August 2011

Puasa vs Breastfeeding

Arini dh stat posa..opps..hehhe...risau, risau, risau...baby M jgn nakal2, tido lena...ummi arap ckup bekalan utk arini, insyaAllah...pg td msa sahur dh minum air byk2 sampai dh nk tmuntah.makan rsanya ckup, seimbang...

tips utk breastfeeding sepanjang ramadhan:
  • mesti SAHUR. Jgn nk skip sahur ok...
  • Makan pelbagai jenis makanan. Maknanya makanan mestilah seimbang...ada karbohidrat, protein, sayuran dan buahan
  • Krgkan lemak dan garam dlm masakan
  • Minum air secukupnya
  • Doa dan tawakal kpd Allah..ramai yg lupa. Susu kita dtgnya dr Allah.Hanya Dia yg menentukan segalanya

Dan jgn lupa, susu terhasil on demand. Semakin kuat baby menyusu, semakin byk susu dihasilkan.Dan jgn stress2...pengeluaran susu bgantung kpd emosi ibu jgk..tenangkan fikiran, sntiasa happy dan gumbira.Susu pun akan smooth je...Kpd hubby2 di luar sana, gembirakan hati isteri anda, sbb bila isteri anda gembira, anak2 dan seisi rumah akan gembira. xpcya??try it...
 
 
 

Harga + Cara Bayaran PB

Skrg nk cite plak psl harga PB ni..dia ade 2 saiz, kecik ngn besar. Yang kecik harga dia RM2,400 dan yg besar plak RM2,600. Mesti korang tkejut kn, mak aih...mahalnya...sabo2...harga mahal sbb kualiti dia baik punya.lg satu, ingat tak PB ni ade LIFETIME WARRANTY..kalo rosak ape2, bagi balik and kta repair for FREE!!Lagi satu, ni produk SUPERBRANDS!

Nak byr plak, ade mcm2 cara...
  • Tunai
  • Cash installment - yg ni kita terima utk sethn..so byr dlm lbh krg RM200 sebulan. Dan ade agreement atr kta la
  • Credit Card - yg ni ktorang bg form utk diisi. Kalo 0% installment utk Ambank, OCBC dan Hong Leong card
  • RHB Easy installment Plan - yg ni pegi kt RHB kaunter, just bawak MyKad je..dlm 10min dh dpt duit dan byar kt kitorg.So, korang akan byr kt RHB jela tiap2 bln




So, dh jelas??Masih pikir2 lg psl harga??
Just pikir ini utk investment...kta blh pakai slma bbelas2 thn dgn hanya kuar duit skali je.PB ni blh diturunkan kpd anak2 kta kalo kta pndai jga
Ingat!!

PB Ni LIFETIME WARRANTY
&
Banyak sgt kelebihan2 yg ada

Fikir skali lg, dan jgn lupa hubungi saya di:
012-2806710





Monday, 1 August 2011

Kelebihan Premium Beautiful














 
  • Mengatasi risiko barah rahim
  • Mengatasi masalah keguguran di mana rahim akan menjadi lebih kuat
  • Mengatasi masalah kesukaran mendapatkan anak
  • Membantu kedudukan rahim agar berada di posisi yg betul





  • Membantu dlm masalah penghadaman
  • Membantu utk masalah buasir




  • Mengurangkan masalah senggugut
  • Mengatur kitaran haid secara normal
  • Melancarkan perjalanan haid



  • Mengurangkan masalah migrain



  • Melicinkan kulit muka
  • Menghilang masalah jerawat 



  • Membantu utk support badan dan tulang belakang supaya dpt postur yg betul
  • Membantu terutama yg mengalami sakit belakang





Dan banyak lagi kelebihan yg ada...

Kami menerima cash/ 12 bulan installment
Serendah RM200 / bulan!!!


Hubungi sekarang!!!
sya 012-2806710


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...