Sunday, 12 May 2013

Pap Smear...oh no...!!!


Pagi tadi rutin bulanan ke klinik..untuk timbang iman and dapatkan suntikan untuk bulan ke 5(sepatutnya 5hb lepas tapi aritu cuti mengundi kan..)


berat naik 250g aje..(saje je letak dalam digit gram biar nampak cam banyak skit heehee)..tapi ok la...naik gak kan..lagipun iman memang lasak sekarang, asyik berguling je...

then nurse tanya dah buat pap smear tak?hmmm 1st time buat lepas bersalin hadif...dah 4tahun dah huhuh...so agree la nak buat kali ni,,,ngeri jugak la sebab pengalaman pertama dulu cam menakutkan...and segan ye jugak...terpaksa dok dalam posisi seperti nak bersalin...


tapi sebenarnya ujian pap smear ni bagus, untuk detect lebih awal untuk kanser servik...ok saya dah..korang plak??




then tetiba dapat hadiah plak...orang kasi kita ambik jela....



4 comments:

azieazah said...

Salam Syahida.

Kak Azie pun pernah buat pap smear baru 2 kali saja. Ni lama dah tak buat pun. Alaaa... nak kena pegi buat lagi la nampaknya.

SYAHIDA said...

salam kak azie..k'azie penah buat gak?sy pun 2x..1st time mcm scary je..tp yg 2nd ni ok la...mgkin depends kat nurse gak kot hehhe..suppose buat stiap thn @ 3thn skali ek?sy pn dh konfius...

Anonymous said...

salam syahida...sy first time nak buat 27hb nanti.camne pakaian masa akak buat test tu?

SYAHIDA said...

actually aritu xprepare ape2 pn nak buat..tetiba je nurse tanya..msa tu dress up ngn blouse n pant..tp xpe, nnti dorg akan bg kain utk salin..senang skit pakai kain kn...kalo adik dh tau awl2 blh la bwk kain ke ape kn...tak pn pakai skirt lg senang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...