Tuesday, 3 June 2014

Semangat untuk Homeschool


Salam

sy terpanggil untuk buat entry ni lepas baca blog salah seorang sahabat sy Adlil Rajiah mengenai homeschooling...dah lama sebenarnya nak ajar anak-anak kat umah, tapi tak tau caranya..lepas baca entry Adlil, terus bersemangat!!

boleh tengok link ni pasal Adlil ajar anak dia kat umah..info yang sangat berguna


sy ade anak umur 5tahun (hadif), 3 tahun (marissa) dan 2tahun (iman)..WAJIB kiranya untuk sy ajar dorang kat umah, daripada A-Z, no 1-100, mengaji Al-Quran...supposed kita sebagai parent yang perlu ajar anak-anak kita kan? tak boleh 100% kepada cikgu..kita sebagai parent adalah CIKGU PERTAMA untuk anak-anak kita







dan banyak lagi aktiviti yang boleh kita lakukan bersama-sama anak kita...yang penting FUN, GAMES, EDUCATIONAL!! nak tahu lebih lanjut boleh tengok link ni...serius korang patut praktikkan permainan bersama anak-anak..daripada kita biarkan anak kita ngan gadget yang takde faedah langsung kan...


 ok, ade sesetengah barang sy dah belikan untuk ajar anak-anak sy, in sha Allah...lepas ni sy updatekan perkembangannya k...wish me luck korang...



2 comments:

farah said...

bila u dah start homeschool, feel free to share your opinions and ideas ye.. visit http://raisingmystars.blogspot.com/

Syahida Azizan said...

ok, i will =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...