Tuesday, 30 April 2013

Alhamdulillah...


Alhamdulillah...

Walaupun tak tau rukun sembahyang, but he manage to do the solat at the time...

 




semalam punya cerita, tengah main kat luar rumah..tiba-tiba terdengar azan zuhur..pastu Hadif cakap, "ummi, nak sembahyang..." ingatkan dia main-main je..sy kata "pegi lah sembahyang" pastu dia siap pegi ambik wudhu (yang basah cuma muka, kepala dan tangan je) dia pegi sembahyang...and his sister pun join sama...

sembahyangnya tak cukup rakaat, tapi dia dah boleh angkat takbir, rukuk, sujud, duduk antara 2 sujud dan bagi salam..tapi takpe, biarlah dia belajar sembahyang walaupun tak cukup rukun dan tak pandai bacaan tapi lama-lama dia akan belajar lebih lagi..in sha Allah



lepas sembahyang sambung main.......


2 comments:

Mas Zull said...

assalamualaikum...alhamdullilah..:)

SYAHIDA said...

waalaikumussalam...alhamdulillah...sejuk je hati tengok..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...